Hírek

A THOR GYM első franchise partnere

2015 augusztus 22: Két és fél év telt el azóta, hogy 3 TF-es srác megnyitotta az akkor még szolgáltatásaiban egyedülálló THOR GYM-et! A termet, amit úgy reklámoztak, hogy a funkcionális edzések otthona.

Erő, állóképesség újratöltve

Laci jelenleg az Athletic Body csoport tagja és szóban már számos esetben említette nekem, hogy milyen pozitív hatásai vannak életvitelére az edzések. Azt tudni kell róla, hogy Ő a csoport hangulatfelelőse, melyet tükröz írásbeli összefoglalója.

Egy éves lett a Thor Gym Kaposvár

Éppen egy éve, hogy a sikeres birkózóból lett FMT edző, Vajda Janika vezetésével megnyitott Kaposváron is a Thor Gym. Ezzel a térségben egy olyan mozgásforma népszerűsítésébe vágott, melynek kevés előzménye volt. A hiánypótló tevékenység sok áldozattal járt, de számtalan örömteli pillanatot is eredményezett. Az eddig eltelt időről, álmokról és tervekről beszélgettünk az edzővel.

Új edzők a Thor Gym Kaposvár kötelékében

Minden jó edzőterem, és minden elhivatott edző azért dolgozik, hogy sportolóik mind jobb körülmények között edzhessenek, illetve olyan szakmai programok mentén fejleszthessék magukat, melyek megállják helyüket a XXI. század felgyorsult életvitelében és kiküszöbölik azokat a civilizációs betegségeket, melyekkel az ember nap mint nap találkozhat.

Thor Kaposvár edzőtábor – nem csak isteneknek

Idén először került megrendezésre a Thor Gym Kaposvár által szervezett három napos edzőtábor Petörkén. A tanítványok érdekes előadásokat hallgathattak meg, a napi két edzésidőben az FMT mellett kipróbálhatták a CrossFit-et is. A tapasztalatokról és eredményekről egy lelkes tanítvány írt nekünk, aki szinte soha nem hiányzott az edzésekről, mégis rengeteg új élménnyel és tudással gazdagodott.

Thor FMT: Vajda János

Bemutatkozó cikksorozatunk legújabb főszereplője az a Vajda János, aki komoly sportolói múlttal érkezett hozzánk. Funkcionális edzőként képzeli el a jövőjét, akár még termet is nyitna Kaposváron.

Funkcionális edzésről

A Thor Gym szakmai vezetője, Tanos Bálint az alábbiak szerint fogalmazta meg a funkcionális edzés lényegét, ezzel megalapozva az edzőterem szemléletét.

Bemutatkozik a Thor Gym Kaposváron

Budapesten már méltán népszerű Thor Gym bemutatkozik Kaposváron.

10 érv a funkcionális edzés mellett

Annyiféle edzésmódszer tárul a szemünk elé a mai világban, hogy nehéz eldönteni, melyiket is válasszuk. Természetesen fontos, hogy céljainkat szemünk előtt tartva hozzuk meg a végső döntést. Mit akarsz elérni? Gondold végig magadban.

Thor Gym edzésrendszere

Rövid összefoglalót olvashattok a Thor Gymben alkalmazott edzésrendszerről

Az első lépés: Thor Beavatás

A Thor Gym funkcionális edzőterem a napokban jelentette be első franchise partnerét Kaposváron, ahol tovább szeretnék népszerűsíteni edzésmódszerüket, melynek első lépcsőfokának számító Thor Beavatás bemutatása követezik.

Egy erős, atletikus testalkat felé: Athletic Body

A korábbi cikkünkben bemutatott Thor Beavatás kurzus után az Athletic Body edzéstípus következik a Thor Gym tematikus erőfejlesztő struktúra rendszerében, amely állandó edzésként is megállja a helyét.

UST: azzá válsz, akire korábban gondolni sem mertél

A Thor Gym által megalkotott, az itteni edzők által kidolgozott funkcionális edzésrendszer szerint a hármas lépcső legfelső foka az UST edzés, amely a Thor Beavatást és Athletic Body-t követi a funkcionális erőedzés piramisában.

A kaposvári terem kialakítása

Mint azt már korábban meghirdettük a Thor Gym Kaposváron a Dózsa edzőcsarnokban nyitja meg kapuit a sportolni vágyók előtt.

A tanítvány dicsérő szavai

Az első kaposvári Thor Beavatás csoportok a ciklusuk feléhez érkeztek. Számos tanítványon látszanak már a fejlődés jelei mind technikailag, mind erőben, állóképességben, ezen felül külső megjelenésükben megkezdődött az átalakulás.

Újabb pozitív megerősítés

A napokban újabb őszinte hangvételű email-t kaptam egy fiatal tanítványomtól, melyben beszámol a foglalkozások következtében létrejött változásokról, illetve azok pozitív hatásairól a lelki egyensúly vonatkozásában.

Beavatottak

Ezen a héten befejeződött az első 8 hetes ciklus, melynek végén Thor Beavatás vizsgán adtak számot vendégeink az elmúlt időszakban tanultakról.

Csak a teve púpos, te ne legyél

Veled is előfordul, hogy fáj a hátad vagy a nyakad? Mielőtt orvoshoz fordulnál, érdemes megvizsgálni, hogy te magad mindent megteszel-e annak érdekében, hogy az ilyen jellegű problémákat megelőzd? Gyakran a helyes testtartás elsajátítása és alkalmazása a mindennapokban, elejét veszi a nem kívánt fájdalmaknak, valamint hatásosabbá és biztonságosabbá teszi az edzés során végzett gyakorlatokat is.

Egy kis dombra nem csücsülünk, hopp

Számtalan ember küzd a modernizált, ülő életvitel során kialakult problémákkal, melynek összefüggéseiről több tudományosan alátámasztott tanulmány és kutatás foglalkozik. Olvassátok most Urr Balázs - Functional Movement Trainer összefoglalóját ebben a témában!

Mert egy év sem kis dolog

Mint arról már írtunk Nektek, a közelmúltban ünnepelte a Thor Gym Kaposvár első születésnapját. Ez alkalomból ragadott tollat legfiatalabb tanítványunk, Fábos Attila, és írt egy olyan lendületes és lelkes összefoglalót, mint ahogy edzeni is szokott! Olvassátok írását szeretettel!

Spartan, a harc magad ellen, érted

Azt mind tudjuk, hogy a funkcionális edzések felkészítenek a mindennapokban előforduló mozgásokra, terhelésekre. De ennél többet is ad, ha akarod. Hogy mennyit, néha érdemes megmérni. Ezért ment el idén a Thor Gym Kaposvár csapata, és szerezte meg a Spartan Race versenysorozatban a Trifecta elismerést, vagyis teljesítette a három távot (Sprint, Super, Beast) számtalan nehéz akadállyal tűzdelve.

Ahol az izom kezdődik, és véget ér

Vannak olyan elfoglalt emberek, akik úgy gondolják az edzésidő lényegesen lerövidíthető a bemelegítés és a nyújtás elhagyásával, azonban ezek az edzésnek azon részei, amelyeken a saját testünk védelme érdekében nem szabad időt spórolni. Nézzük, hogy mi ezen gyakorlatok célja, miért végezzük őket rendszeresen!

A fáradtság ötven árnyalata

Az elmúlt néhány hónapban egy elég furcsa dolgot tapasztaltam meg magammal kapcsolatban. Noha úgy éreztem erős vagyok és felkészült, a kéthavonta szokásos felméréseken ez nem tükröződött. A használt súlyok nem, vagy csak minimális mértékben növekedtek. Az elszántság megvolt, de az erő nem minden esetben. Ezért megpróbáltam megfogalmazni olyan egyértelmű kérdéseket, melyekre kaphatok választ.

Amióta az eszemet tudom, diétázom

Kicsit eltér a korábbi Thor Gym-es cikkektől amit most megosztunk Veletek, mert más írásokkal szemben ez most egy saját tapasztalaton alapuló szösszenet. Sokan, akik ezt olvassátok, régről ismertek, és lehet, hogy csak úgy emlékeztek rám. Ti viszont, akik 1-2 éve ismertek, nem láthattatok úgy, ahogy a #before képeken kinézek. Nem kis erőfeszítésembe kerül ezeket most így közzétenni.

Életmódváltás csak azért is

Évi a Thor Gym Kaposvár első csoportjában kezdett fiával, Attilával. Azóta sok idő eltelt, de ezt azon a változáson vehetjük észre, amin az edzések hatására keresztülmentek. Mindig részt vesznek az edzéseken, és lelkesedésükből mit sem vesztettek. Most Évit mutatjuk be Nektek, mert érdemes megismernetek azt a példamutató kitartást és elszántságot, amivel küzd azért, hogy minden nap jobb legyen.

Boldog szülinapot, avagy hogyan változtat meg egy év

Amint azt már jeleztem a korábbi cikkben, most a célokról és az oda vezető útról fogok írni. A diéta szerves része annak a tervnek, amit szép lassan beleültettek kis edzős pajtásaim a fülembe, és szinte még mindig hallom Lacit: „Deee, kell Neked egy Trifecta, mert az menő.”

A hanyatló nyugat ódiuma

A Thor Gym Kaposvárt Vajda Janika és jómagam képviselte a világon először megrendezett Spartan Night Sprint versenyen Bécsújhelyen. Nagyon jó verseny volt, melyről most részletes beszámolót olvashattok!

„A sikernek ára van, nem titka.”

Közel 39 év sportmentes élet után egyre többször vetődött fel bennem a gondolat, hogy ezen változtatni kellene. Közeleg a fránya negyvenedik születésnap és ez elmúlt 20 évnyi irodai munka elég sok nyomott hagyott rajtam. Főleg deréktájon, illetve mint később kiderült nem csak ott :)

Kedvezmény a Thornak az ENSPORT-tól!

Az ENSPORT Kaposvár jóvoltából Thoros kártyád bemutatásával 15 %-os kedvezménnyel veheted igénybe mostantól a teljes állapotfelmérést. Mit is jelent ez?

Amikor egy Spartan olyan szép, mint amilyen nehéz

Élménybeszámoló a szlovákiai Spartan Race Super versenyről, helyszín Park Snow Donovaly Szlovákia, 2018. május 13. vasárnap.

Spirit of Thor Gym Kaposvár

A díjak sorában az egyik legfontosabbak következnek. A Spirit díjak jelöltjei minden terem esetében az egyik legnagyobb elismerés, hiszen ők azok, akik nélkül az adott közösség nem lenne ugyanaz.

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital