Hírek

Amióta az eszemet tudom, diétázom

2017.01.21
Kicsit eltér a korábbi Thor Gym-es cikkektől amit most megosztunk Veletek, mert más írásokkal szemben ez most egy saját tapasztalaton alapuló szösszenet. Sokan, akik ezt olvassátok, régről ismertek, és lehet, hogy csak úgy emlékeztek rám. Ti viszont, akik 1-2 éve ismertek, nem láthattatok úgy, ahogy a #before képeken kinézek. Nem kis erőfeszítésembe kerül ezeket most így közzétenni.
Nem sok olyan csodamódszer létezik, amit én ne próbáltam volna már ki:
- káposztaleves-kúra (fújjj)
- 90 napos szétválasztó (jó ez a szénhidrátnap, ehettem csokitortát, de hogy jön ide másnap a gyümölcsnap?)
- szedtem csodabogyókat (ha valami ilyen drága, akkor biztos hatásos elv)
- ittam szuperhatásos (ja nem) teákat (de legalább nem finomak)
- 13 napos diéta (a steak jó kis vacsi, de ha előtte egész nap főtt zellert eszel, úgysem marad benned sokáig a marhahús)
- májtisztítókúra (csak 1 nap, de az életedért küzdesz).
 
Előtte - utána
 
Aztán jött a Thor Gym, egy funkcionális edzőterem, ahol a latin fitness órák mellett még pluszban elkezdtem edzeni, és pár kiló leszaladt, tartottam is a súlyt, de a tükör még mindig nem azt mutatta, amit látni akartam. Az egyre keményebb és hatékonyabb edzések elkezdtek formálni, lettek szabad szemmel is látható izmaim, a felméréseken jöttek az egyre nagyobb maxok, szóval #transformationinprogress és #motivation az volt bőven az insta-posztok alatt.
Csak az a hülye #diet nem jött sehogy.
 
Aztán ahogy az okosok mondják, majd jön, ha nem számítasz rá. Na, életemben kb. először így jött egy diéta, ami nagyon más, mint az eddigiek. Mindenhol azt hallod, hogy gyümölcsöt egyél meg sok tejterméket, ezek meg itt tiltólistásak. Ugyanúgy ahogy az élesztős cuccok, a növényi olaj, olajos magvak. (Majdnem) töménytelen mennyiségben (vagyis étkezésenként 2-3 dkg mennyiségben) fogyaszthatsz viszont állati zsírokat, tojást, zöldséget, rozskenyeret (csak pirítva), illetve módjával tésztát, burgonyát, rizst. Csupa olyan kaja, amit – falusi lány lévén – gyerekkorom óta imádok. Nem véletlen tehát, hogy felkaptam a fejem rá, bár az elején szkeptikus voltam, és nagyon rutinosan megvártam, hogy a kolleganőimnél beválik-e. Ha nem vált volna be, nem koptattam volna már eddig is a billentyűzetet.
Tehát beneveztem én is. Egy kiegészítő cucc van ugyan hozzá, egy nagyon nemfinom lötyi, amit étkezések után 1-1,5 órával kell lehúzni. Sokak szerint placebo, de nem hagytam magam lebeszélni.  November közepén indult a kúra, a candida-diéta és a ketogén diéta elemeit vegyíti. Imádtam, hogy a diétás kajáim saláta és natúr joghurt helyett átváltoztak pörköltté, kocsonyává, töpivé és szalonnás rántottává. Változatos, ízletes, igazi magyaros étrendem lett. Nem éheztem egyszer sem, és kis kreativitással még nasim, édességeim is lettek. Nagyon figyeltem, hogy nehogy – akár akaratlanul is – csaljak, és hálás vagyok a családomnak és a közvetlen környezetemnek, hogy megértették, hogy miket kell betartanom. Emiatt minden hétvége előtt jön a telefon Anyától, hogy mikor érkezem, mert aznapra zsírral főz, tejmentesen stb. #lovemyfamily
Túlzás lenne azt mondani, hogy nem hiányzik pár étel, vagy pl. a tejtermékek. Van, hogy azt álmodom, hogy kétpofára tolom be a habos-krémes sütiket, közben pedig lelkifurkám van és félek, hogy most mi fog történni a kis szervezetemmel. Szerencsére csak a tudatalattim tréfál meg ilyenkor, és nem vagyok pl. holdkóros, hogy egy ilyen álom alatt lecsattogjak az éjjelnappaliba egy kozáksapkáért. :D
 
Edzés közben napjainkban
 
Alapvetően a lényeg nem a diéta fajtáján van. Ez fejben dől el. Ha be akarod tartani, mert megfelelő motivációd van, akkor a számodra megfelelő módszer meg fogja hozni a várt hatást. Én két hónapja nem csaltam egyszer sem, pedig volt bőven ünnep, rendezvény, összejövetel, ideggörcs a munkában, szóval csak a szokásos. Kaptam érte hideget-meleget, hogy ne legyek már hurka és legalább karácsonykor igyak egy kis bort (amit nagyon nehéz ám megállni, ha jobbnál jobb nedűket kap az ember ajiba…), vagy hogy miért nem koccintok, csak nem jön a baba? #what? #shutup
Nehezen fogadják el az emberek, hogy ha van egy célod, azért mindent megteszel. Én sem voltam ilyen korábban, ez lehet az oka, hogy mindenkit meglepek a 180 fokos fordulataimmal, de a kemény sport (nekem kemény, nyominak) és az edzések megtanítottak arra, hogy ezek a célok maximális koncentrációt, lemondást és kitartást követelnek. 
 
Csinibe manapság
 
A képek alapján szerintem elég látványos a változás. Igaz még nagyon nem azt a formát mutatom, amit véglegesnek szeretnék, de abban biztos vagyok, hogy soha többet nem leszek olyan, mint a #before fotókon.
Az edzésem nem hobby, a diétám nem fogyókúra. A kettőt együtt inkább életmódváltásnak hívnám. Hálás vagyok azoknak, akik segítenek, támogatnak és hisznek bennem, és még ennél is hálásabb vagyok azoknak, akik ellenkezőképp reagálnak. Csakazértis megcsinálom, de nem mások miatt, hanem magamért. 
 
A célokról pedig folyt. köv. hamarosan. 
 

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital