Hírek

Funkcionális edzésről

2015.08.16
A Thor Gym szakmai vezetője, Tanos Bálint az alábbiak szerint fogalmazta meg a funkcionális edzés lényegét, ezzel megalapozva az edzőterem szemléletét.

A funkcionális edzések világa igen sokrétű, ezen edzésmódszer alatt – többek között - az egyszerre több ízületet megmozgató mozgást értjük. Szemben mondjuk az egy-egy izolált gyakorlat helyett, amivel csak egy izomcsoportot tudunk megmozgatni: „A Thor Gym-ben az embereket arra próbáljuk rávezetni, hogy a saját testsúlyukkal és külső terhelésekkel egészségesen is lehet mozogni.” – fejezte be Bálint a módszer definiálását.

A funkcionális módszer az izolált gyakorlatokkal szemben előnyösebb több szempontból is. Az izolált edzések (a tömegek által ismert konditermi edzések) nem életszerűek. Nem kapcsolhatóak össze azokkal a mozgás feladatokkal, amelyekkel a mindennapi életben találkozunk. „Szerintem sokkal unalmasabb egy izolált konditermi edzés, mint egy funkcionális edzés. Ráadásul ez utóbbi többet is ér, javítja a tartást, a napi 8-10 óra ülő munkát sokkal jobban ellensúlyozza. Egészségmegőrzés szempontjából pedig sokkal eredményesebb hosszabb távon.”

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital