Hírek

Mert egy év sem kis dolog

2016.09.25
Mint arról már írtunk Nektek, a közelmúltban ünnepelte a Thor Gym Kaposvár első születésnapját. Ez alkalomból ragadott tollat legfiatalabb tanítványunk, Fábos Attila, és írt egy olyan lendületes és lelkes összefoglalót, mint ahogy edzeni is szokott! Olvassátok írását szeretettel!

"Mit adhat egy év?

Mivel nekem nem sikerült megfogalmaznom pár sorban az elmúlt egy évről a véleményemet és élményeimet a kis évkönyvünkben, ezért nem is erőltetem és kifejtem bővebben.


Tavaly nyáron akadtam rá a pesti Thor Gym-re valahol a neten, akkor még csak ábránd volt, hogy majd egyszer az egyetem évei alatt ott edzek. Aztán a Facebookon megakadt a szemem egy bejegyzésen, miszerint Kaposváron Thor Gym nyílik. Gondolkodás nélkül küldtük az e-mailt édesanyámmal, hogy szeretnénk menni. Szinte azonnal kaptunk is választ, a mellékletben egy szakszerű kérdőívvel, valamint az információval, hogy szeptember 1-én indul az első Beavatás csoport, amibe szerencsénkre befértünk. Kicsit szkeptikus voltam, hisz már több éves sportmúlt volt a hátam mögött, és valahogy ez a „golyókkal bohóckodás” nem tűnt olyan nehéznek. Mivel azonban érdekelt az új edzésforma, izgatottan vártam az első órát. Eljött hát szeptember elseje, ezzel együtt megkezdődött az új tanév is. Reggel felöltöztem szépen, ahogy illik, meg volt az évnyitó, aztán délután jöhetett az első edzés. Ahogy odaértünk a Dózsába, fogadott minket Jani, az edző, aki kapásból tudta édesanyám, haverom és az én nevemet is egyaránt, ebből egyből láttam, hogy nem egy lusta emberrel van dolgunk. Utána nézett, hogy kik is vagyunk persze... Mondhatjuk, hogy manapság nem nehéz, hiszen ott van a Facebook, ahol mindent megtalál az ember. De ez akkor is egy pozitív benyomás volt. Részt vettünk egy 1 órás edzésen, ahol megismerkedtünk az SMR hengerrel és az alapok alapjaival. Mondanom sem kell, hogy kellőképpen megizzadtunk és elfáradtunk. Ez után már tudtam, hogy én maradok és folytatom, hiszen ez egy kiváló edzésforma, bármilyen sport mellé kiegészítésnek vagy magában is egy nagyon jó erő, és állóképesség fejlesztő edzés.


Eltelt nyolc hét, véget ért az első ciklus, jött a Beavatás felmérés.. kicsit féltem, hiszen az első két-három hétben például egyetlen egy szabályos rudas felhúzást sem tudtam megcsinálni, de meg kellett próbálnom azt is. Csodák csodájára sikerült minden! Kezdetét vette az Athletic Body, ami már egy kicsit keményebb edzéseket foglalt magába, de egy ilyen remek csapattal és edzővel ezek sem okoztak gondot. Letelt a nyolc hét, újabb felmérő, újabb sikeres vizsga, újabb oklevél a falra. Haladók lettünk, UST-sek. Nagyon menőn hangzik! Minimum annyira, mint maga az, hogy valaki Thor-os, de ezek már kőkemény állóképességi és erőfejlesztési edzések. Tetszett a jól felépített rendszer, a változatos edzések és a jó hangulat, ami nap mint nap uralkodott a teremben. Közben megismerkedtem kicsit a Crossfittel is, aminek kitűnő alapja volt az eddigi funkcionális edzés. Na de térjünk vissza az FMT-hez.

Kellemeset csalódtam az egészben, az elmúlt egy évben nagyon sokat tanultam, tapasztaltam és fejlődtem, mint külsőleg, mint belsőleg. Minden ciklus végén a határaimat feszegettem társaimmal együtt, bíztattuk és hajtottuk egymást mikor az utolsó ismétléseket préseltük ki magunkból…ez az egyik, ami leginkább megfogott. Az, hogy ez a 8 ember ilyen rövid idő alatt, - hiszen ezek már az első ciklus végén is tapasztalhatóak voltak -, annyira összeszokott és együttműködött, mint egy igazi család, hogy az valami hihetetlen és elképesztő teljesítmény magától az edzésrendszertől is és az edzőtől is. Egy év alatt sok új embert ismertem meg a másik csapatokból is. Nagyon jó emberek járnak ide, mindenkinek meg van a maga története, hogy ki, miért kezdett el edzeni, és mi motiválja még ennyi idő után is. A Gym egyik legfiatalabb tagjaként büszkeséggel tölt el az, hogy együtt edzhetek ilyen nagyszerű emberekkel és joggal vagyok büszke rájuk, hiszen sokan közülük, - köztük édesanyám is - közel nulla sportmúlttal vágtak bele az edzésekbe, de végig kitartottak és hajtottak. Ez az, ami csodálatos az egészben, könnyű vagy inkább csak könnyebb egy olyan alapra építkezni, ami stabil lábakon áll, mint egy olyanra, ahol talán még az alapok sincsenek meg. Hihetetlen, hogy egy év alatt mennyit tud valaki fejlődni egy ilyen jó edzésrendszer mellett egy ilyen jó, barátságos edzővel, aki ha kell, igenis vaskalapos és kemény. Becsülendő edzőnk kitartása és elkötelezettsége, amit ebben az egy évben tanúsított, sokat köszönhetünk neki. Megtanultuk, hogy mit jelent küzdeni, akarni és elviselni a fájdalmat... Na meg persze azt is, hogy egy árva kacaj mögött mennyi „jóság” rejtőzhet (ezt csak mi fogjuk érteni :D ). Már tudjuk kezelni az esetlegesen fellépő járási és ülési nehézségeket az előző napi guggolás miatt, de azt is megtanultuk, hogy szombaton édes a pihenés egy pénteki burpee, squat jump pörgetés után.

Én nagyon megszerettem ezt az edzést, az embereket és az életem részévé vált a Thor Gym Kaposvár ez alatt az egy év alatt. Ezt szeretném megköszönni mindenkinek, aki végigkísért és Neked is Jani, aki bíztattál és hajtottál edzésről edzésre. Örülök, hogy belevágtál ebbe az egészbe itt nálunk, és büszke vagyok Rád is és mindenkire a családból. Kívánok magunknak még sok-sok ehhez hasonló évet, élményt és kellemes együtt töltött időt. Még egyszer köszönöm szépen. Záróakkordként itt az egyik kedvenc motivációs idézetem:

„Ne kopogtass a lehetőség ajtaján. Csak rúgd be simán, mosolyogj és mutatkozz be!”
Dwayne Johnson

A Thor Gym lehetőség egy egészségesebb és jobb élet felé.

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital