Hírek

Thor Gym edzésrendszere

2015.08.18
Rövid összefoglalót olvashattok a Thor Gymben alkalmazott edzésrendszerről

 

A Thor Gym egy hiánypótló jelenség, hiszen ez a fajta, rendszerre épülő, szakmai felügyelet mellett folyó funkcionális edzés meglehetősen ritka jelenség. A jól átgondolt edzéstervben, az órák egymásra épülnek. Az egyes tréningeknek meg van a struktúrája, nem ad-hoc módon dolgoznak a tanítványok. Komoly tananyagot kell elsajátítani a vendégeknek, mely célirányos módszer segít céljaik megvalósításában. Minden edzés, mint egy kirakós darabjai, kerek egészet alkotnak, egymásra épülnek. Emellett szigorú progresszió kerül alkalmazásra, megtervezetten, mérésekkel.

 

Ez a hatékony többlépcsős edzésrendszer a Thor Beavatáson alapszik, mely során két hónap alatt, az alapgyakorlatok elsajátításán van a hangsúly. Az a cél, hogy vendégek jártasak legyenek olyan saját testsúlyos gyakorlat végrehajtásában, mint a guggolás, húzódzkodás, tolódzkodás és biztonságosan használhassák a kettlebellt, a felfüggesztett eszközöket, az olimpiai rudat. Ennek eredményességét méri az immár szokássá vált vizsga, ahol a tanítványok számot adnak tudásukról. Már ez is durva testkompozíció változást eredményez, de főleg a technikai tudás megszerzésén van a hangsúly, a többi egyelőre nem cél, csupán üdvös mellékhatás.

 

A kezdőknek (illetve újra kezdőknek) szóló Thor Beavatás csak az első lépés. Hierarchikusan erre épül a középhaladó, Athletic Body csoport, ahol a korábban megszerzett tudást mélyítik el a sportolni vágyók, melynek következtében komplex képességfejlesztés történik. Ez az edzéstípus ugyancsak nyolc hetes ciklust ölel fel, ahol a cél egy erős, atletikus alkat kialakítása.

 

Ezt követően jön a haladó, UST program, ahol már négyhetes ciklusokra bontva dolgoznak az sporolók, melyek nyolc hetes hangsúlyosabb erő-állóképességi, illetve erőfejlesztő periódusokban váltakoznak.

 

Későbbiek folyamán hosszabb cikkek olvashatók az egyes kurzusokról.

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital